Afgeronde onderzoeken

ZANGG: Zorg Afstemmen op Gezondheidsvaardigheden in de Geboortezorg
Hoe kunnen verloskundigen en kraamverzorgenden mensen met lage gezondheidsvaardigheden beter signaleren, zodat zij hun zorg hierop kunnen afstemmen en ouders beter kunnen begeleiden?
Passende zorg bij zwangerschap
Wetenschappelijke inzichten kunnen verloskundigen helpen bij het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg. Verloskundigen ervaren soms belemmeringen bij het verzamelen en interpreteren van wetenschappelijke kennis.
Toerusten van verloskundigen-in-opleiding voor het bewaken en bevorderen van de fysiologische geboorte
De Nederlandse verloskunde staat bekend als een zorgmodel met een fysiologische benadering van zwangerschap en geboorte. Het wordt gekenmerkt door weinig interventies en internationaal vaak als voorbeeld gebruikt. Het Nederlandse zorgsysteem is echter aan het veranderen, waarbij meer bevallingen in het ziekenhuis plaatsvinden en er vaker ingegrepen wordt.
Ethiek van gezamenlijke besluitvorming in de geboortezorg
Gezamenlijke besluitvorming is een essentieel onderdeel van cliƫntgecentreerde zorg. Echter, het gebruik van gezamenlijke besluitvorming in de geboortezorg is een uitdaging en roept ook ethische vragen op.
Het effect van het twin2twin programma
Twinning tussen organisaties in de gezondheidszorg wordt wereldwijd regelmatig ingezet om zorg te verbeteren. De International Confederation of Midwives (ICM) promoot twinning met behulp van de twin2twin als een aanpak die verloskundigen versterkt in het geven van respectvolle en veilige (geboorte)zorg.
 
1 2 3 4