Het lectoraat

Het lectoraat Midwifery Science van de AVM bestaat sinds 2007. Het is een gedreven groep onderzoekers met expertise op het gebied van de (fysiologische) verloskunde, gezondheidsbevordering en public health, epidemiologie, methodologie van onderzoek en beleid en organisatie van de zorg.

Het lectoraat staat onder wetenschappelijke leiding van prof.dr. Marianne Nieuwenhuijze, hoogleraar Midwifery/Fysiologische Verloskunde en lector Midwifery. Zij werkt samen met een team van onderzoekers aan de uitvoering van de onderzoeksprojecten en de doorwerking van de resultaten naar onderwijs en werkveld.

De missie van het lectoraat Midwifery Science is om in samenwerking met verloskundige zorgverleners en (aanstaande) ouders de fysiologische zwangerschap en geboorte te bevorderen met als doel een gezonde start voor kinderen en hun ouders. Dit willen we bereiken door het vormgeven en uitvoeren van interdisciplinaire projecten en wetenschappelijk onderzoek. Het lectoraat draagt bij aan de academische competenties van huidige en toekomstige zorgverleners in de geboortezorg.

Het lectoraat is actief in verschillende eigen onderzoeksprojecten, maar participeert eveneens in een aantal externe onderzoeksprojecten. Momenteel lopen er een tweetal promotietrajecten binnen het lectoraat Midwifery Science.

Inauguratie prof. dr. Marianne Nieuwenhuijze

Op 14 oktober 2021 vond de inauguratie van prof. dr. Marianne Nieuwenhuijze plaats. Deze was live te volgen via een stream. De inauguratie is via deze link terug te kijken. Via deze link is tevens de oratie te downloaden.