Kosten opleiding verloskunde

Bij studeren komen diverse kosten kijken. Hieronder lees je meer informatie over het collegegeld, de studiefinanciering, stagevergoeding en de OV-jaarkaart.

Collegegeld

Per jaar wordt het wettelijke collegegeld bepaald. Ook voor de opleiding verloskunde betaal je dit collegeld. Voor meer informatie over de hoogte van het collegegeld, hoe en wanneer deze te betalen en andere aanvullende informatie, verwijzen we je graag door naar deze webpagina van Zuyd Hogeschool. 

Studiefinanciering

De hbo-bachelor verloskunde valt onder de Wet op de Studiefinanciering. Ben je jonger dan 30 jaar wanneer je met de opleiding start, dan kun je in aanmerking komen voor studiefinanciering. Als je jonger bent dan 18 jaar, dan kun je studiefinanciering krijgen vanaf het eerste kwartaal na aanvang van je studie (meestal 1 oktober) en stopt de kinderbijslag. Om problemen te voorkomen raden wij je aan om studiefinanciering ruim van te voren, liefst 3 maanden voor aanvang van de studie, aan te vragen. Voor meer informatie over studiefinanciering en voor aanvraagformulieren kun je het beste contact opnemen met de Dienst Uitvoering Onderwijs.

OV-jaarkaart

Wanneer je studiefinanciering ontvangt, heb je recht op een OV-jaarkaart. Hierbij kun je kiezen tussen een weekend- of een week-OV. Het kan voorkomen dat je reiskosten moet maken doordat je op onregelmatige tijden stage loopt, bijvoorbeeld in het weekend. Bovendien loop je soms stage in de zomervakantie, waarbij er verplichte onderwijsactiviteiten op vrijdag tot 17.00 uur zijn. Voor deze extra reiskosten kun je een compensatiebedrag aanvragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Stagevergoeding

De opleiding stelt per student een tegemoetkoming in de stagekosten ter beschikking voor de totale duur van de opleiding. Voor verdere informatie rondom de stagevergoeding verwijzen wij naar de studiegids.

Overige kosten

Andere kosten voor je studie zijn bijvoorbeeld kamerhuur, boeken, studiemiddelen, levensonderhoud etc. De kosten voor onderwijsbenodigdheden worden door de AVM voor aanvang van het studiejaar in rekening gebracht via een machtigingsformulier.