Bacheloropleiding Verloskunde
Verloskunde studeren doe je bij de AVM

Bacheloropleiding Verloskunde

Als verloskundige ben je een zelfstandige medische professional. Je begeleidt normaal verlopende zwangerschappen en doet de bevalling. Tijdens deze hele periode draag je de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van moeder en kind.

Tijdens deze vierjarige TOPopleiding (volgens de HBO keuzegids 2024) opleiding volg je veel theorie in een moderne medische onderwijsomgeving pal naast de Universiteit Maastricht. Vanaf jaar één doe je al praktijkervaring op tijdens stage en word je klaargestoomd tot zelfstandige verloskundige.

Elk jaar van de opleiding heeft een eigen thema: zwangerschap, baring en kraambed. Hierin komen verschillende onderwerpen aan bod: anatomie, psychologie, recht. De helft van de opleiding bestaat uit stages. De stages vinden plaats in verloskundige praktijken en in ziekenhuizen. Op deze pagina's lees je meer over de opleiding en stage lopen.

Om de opleiding te kunnen volgen, moet je voldoen aan bepaalde toelatingseisen. Als je hieraan voldoet, mag je deelnemen aan de selectierondes om zo een kans te maken op een opleidingsgplek. Lees hier meer over de toelatingseisen en selectieprocedure van de opleiding.