Cursussen & trainingen
Een uitgebreid en gevarieerd aanbod van cursussen. Op maat en op uw eigen locatie.
Lectoraat Midwifery Science
Onderzoek dat bijdraagt aan evidence-based verloskunde en de positionering van de verloskundige in de geboortezorg.
Bacheloropleiding Verloskunde
Als verloskundige ben je een zelfstandige medische professional.
Masteropleiding Verloskunde
Wil jij jezelf ontwikkelen tot een toekomstgerichte verloskundige? Dan is de European Master in Midwifery Science iets voor jou!

Academie Verloskunde Maastricht

De Academie Verloskunde Maastricht (AVM) is het kenniscentrum van Zuyd Hogeschool voor fysiologische verloskunde in Zuid-Nederland met nationale- en internationale impact.

Wij bieden een Bacheloropleiding Verloskunde, waarin we studenten opleiden tot BIG-geregistreerde verloskundigen. Verder verzorgen we trainingen, cursussen en masteropleidingen voor verloskundige zorgverleners in het werkveld. Het lectoraat Midwifery Science voert in co-creatie met nationale en internationale partners praktijkgericht onderzoek uit op het gebied van verloskunde. Kennis verworven uit onderzoek brengen wij in in het onderwijs.

Bereikbaarheid Academie Verloskunde

Zoekt u contact met ons? Dit kan zowel via de mail als telefonisch. We willen u echter vragen om zoveel mogelijk niet-urgente zaken via email te communiceren en bij telefonisch contact de geldende bereiksbaarheidsuren te respecteren (ma-vrij 9.00-17.00). Zie hieronder de juiste telefoonnummers per gebied binnen de AVM. Via mail bereikt u ons via info@av-m.nl

AVM - Bachelor 043-3885440
AVM - Stage 043-3885431
AVM - Leven Lang Leren 043-3885407
AVM - Lectoraat Midwifery Science 043-3885411
AV-M actueel
Symposium: Lectoraat Midwifery Science bestaat 15 jaar!!!!
‘Onderzoek met impact: met en voor het werkveld’. Dat is het thema van het symposium- met een feestelijke afsluiting – ter ere van het 15-jarig bestaan van Midwifery Science Maastricht.
Project ZANGG van start
Wisten jullie dat bijna 1 op de 3 mensen onvoldoende of beperkt gezondheidsvaardig is? In 2022 en 2023 gaan wij aan de slag met het project ZANGG (Zorg AfstemmeN op Gezondheidsvaardigheden in de Geboortezorg).
ZonMw- subsidie biedt Zuid-Limburg de kans om zorg voor zwangere vrouwen in kwetsbare situaties te optimaliseren