Samenwerking

Betekenisvol onderzoek doe je niet alleen.

Het lectoraat Midwifery Science ambieert om in co-creatie met nationale en internationale samenwerkingspartners kwalitatief hoogwaardig onderzoek uit te voeren en bij te dragen aan de optimalisatie van de verloskundige zorg. In de afgelopen jaren heeft het lectoraat gewerkt aan een uitgebreid netwerk om gezamenlijk onderzoek te initiƫren en uit te voeren.

Midwifery Research Netwerk Nederland (MRNN): samenwerkingsverband rondom onderzoek binnen de geboortezorg met de onderzoeksafdelingen van alle verloskunde opleidingen in Nederland.

Communities of Practice met verloskundige zorgprofessionals (1e, 2e en 3e lijn) Heerlen, Roermond, Uden, Geldrop, en Nijmegen.

KNOV: beroepsorganisatie van verloskundigen.

Limburgs Consortium Verloskunde (LOQS): samenwerkingsverband van professionals binnen de Limburgse geboortezorg uit de eerste en tweede lijn.

Universiteit Maastricht en MUMC+: de onderzoeksschool CAPHRI, vakgroepen Obstetrie & Gynaecologie, Huisartsgeneeskunde, Health Education and Promotion, Onderwijs & Onderzoek.

NIVEL: Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg.

TNO Gezond Leven: onderzoeksinstituut voor preventie en bevorderen van gezondheid.

EU COST Action 18211: perinatal mental health and birth-related trauma: maximising best practice and optimal outcomes (DEVoTION)

University of Michigan, USA

University of Iceland, Iceland

University College Cork, Ireland

Gemeente Heerlen: Project Kansrijk van start