Nieuws

08-01-2021
Counsel jij zwangere vrouwen over prenatale screening?
Dan nodigen wij jou graag uit voor een (kort) online gesprek! In ons onderzoek over besluitvorming bij prenatale screening​ bestuderen wij hoe zwangere vrouwen samen met anderen (beslissingspartners) keuzes maken over prenatale screening.
29-10-2020
Drie professoren Verloskunde in het Jaar van de Verloskundige
Met de benoeming van prof. dr. Marianne Nieuwenhuijze tot bijzonder hoogleraar Midwifery/Fysiologische Verloskunde bij Universiteit Maastricht op 1 oktober jl. ging Nederland in een jaar tijd van geen naar drie hoogleraren in de verloskunde.
08-10-2020
Marianne Nieuwenhuijze benoemd tot bijzonder hoogleraar!
Gisteren heeft onze lector Marianne Nieuwenhuijze de bevestiging gekregen dat ze per 1 oktober is benoemd tot hoogleraar Midwifery/Fysiologische Verloskunde aan de Universiteit Maastricht. Wij zijn ontzettend trots!
12-06-2020
Belangrijke informatie over maatregelen en voorschriften bij toetsen/praktijkoefeningen op locatie
Vanaf 15 juni is Zuyd Hogeschool beperkt open voor het afnemen van toetsen en doen van praktijkonderwijs. De theorietoetsen vinden voor de AVM plaats aan de Brusselseweg. De praktijktoetsing en -onderwijs vinden plaats op onze eigen locatie.
13-05-2020
Promotie Suzanne Thompson
Op 8 mei jl. promoveerde Suzanne Thompson als eerste verloskundige online via ZOOM aan Maastricht University.
13-03-2020
Coronabeleid stage opleidingen Verloskunde
Op zondag 15 maart heeft de KNOV in overleg met de samenwerkende opleidingen Verloskunde besloten om het beleid van stage in verband met de COVID-19 pandemie aan te passen.
03-06-2019
Q & A-VM: wetenschappelijke onderbouwing op praktijkvragen
Op 28 juni a.s. organiseert de AVM wederom de Refereerdag. Dit jaar in een nieuw jasje met afwisselende presentaties van afstudeerprojecten van Bachelor- en Masterstudenten en onderzoekers van het lectoraat Midwifery Science.
1 2