Wisseling coördinator Leven Lang Leren

Tijden veranderen, ook voor Leven Lang Leren! Per 1 september draagt Darie Daemers na 15 jaar coordinator LLL te zijn geweest, het stokje over aan Evelien Celissen. Darie richt middels dit nieuwsbericht graag het woord tot u!

In de 15 jaar dat ik mij als coördinator voor de deskundigheidsbevordering van professionals in de geboortezorg heb ingezet, is er veel veranderd. 

Boden we 15 jaar geleden nog meestal monodisciplinaire trainingen voor verloskundigen aan, tegenwoordig verzorgen we nu ook trainingen voor collega’s in de geboortezorg (kraamverzorgsters, verpleegkundigen O, meldkamerassistenten en gynaecologen) en multidisciplinaire trainingen bijvoorbeeld gezamenlijke besluitvorming voor VSV’s. Een andere ontwikkeling die we doorgemaakt hebben, is de verschuiving van trainingen op locatie naar (deels) onlinetrainingen zoals de training foetale bewaking.  We verwachten dat het aanbod van trainingen online of blended alleen maar zal toenemen. Deze ontwikkelingen volgen de veranderende behoeften van het werkveld en vernieuwingen in het onderwijs. Want dat is wat we vanuit de AVM beogen: een up tot date aanbod dat qua onderwerp en qua onderwijsvorm aansluit bij actuele ontwikkelingen in de geboortezorg.

Ook in de organisatie van LLL  gaat er het een en ander veranderen. Na 15 jaar met veel plezier als coördinator LLL te hebben gewerkt, is het voor mij nu tijd om het stokje over te dragen aan Evelien Cellissen. Dit geeft mij de ruimte om te focussen op mijn werk als onderzoeker bij het lectoraat Midwifery Science van de AVM. Voor een voortzetting van de samenwerking nu of in de toekomst wil ik je vragen contact op te nemen met Evelien via e.cellissen@av-m.nl of 06-51813913. 

Met vriendelijke groet,

Darie Daemers