De Master Verloskunde komt eraan!

Het is eindelijk zover: de master Verloskunde komt eraan. De gezamenlijke Master Verloskunde wordt aangeboden door alle verloskunde opleidingen in Nederland.

Goed nieuws: de macrodoelmatigheid voor de master Verloskunde is toegekend door de Minister van OCW. Dit betekent dat de master bekostigd wordt en dat de Toets Nieuwe Opleiding aangevraagd kan worden voor de beoordeling van de kwaliteit. Als dit is voldaan kan de master Verloskunde vanaf september 2023 van start gaan. Deze wetenschappelijke master, ondergebracht binnen het hbo, is ontwikkeld door de drie verloskunde academies in Nederland (Amsterdam/Groningen, Maastricht, Rotterdam) samen met de KNOV. Het is een unieke, op praktijkvraagstukken gerichte master voor alle verloskundigen om hun vakinhoudelijke kennis te verdiepen en hen te voorzien van de vaardigheden en tools die nodig zijn om het voortouw te kunnen nemen in het werkveld.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de laatste hand aan het curriculum. Wil jij op de hoogte blijven over het inschrijven en andere relevantie informatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via: info@masterverloskunde.nl.

Ben je benieuwd naar de inhoud van de master en wat je ermee kunt? Op de website www.masterverloskunde.nl kun je terecht voor meer informatie.