Academie Verloskunde Maastricht

EBM pre-master modules onderzoek

Start datum
04-06-2024
Tijd
16:00 - 17:00
Kosten
€ 475
Medisch deskundige
30%
Beroepsbeoefenaar
50%
Innovator
20%

Dompel je onder in onderzoek: systematische review, interventie onderzoek en diagnostisch onderzoek

Wil je jouw EBM-vaardigheden (Evidence Based Midwifery) opfrissen? En doe je dat graag voor een groot deel in je eigen tijd maar wil je ook interactief bezig zijn hiermee? Meld je dan aan voor onze Evidence Based Midwifery (EBM) module: ‘systematische review’, ‘interventie onderzoek’ en ‘diagnostisch onderzoek’.

Beschrijving

In deze EBM module ontwikkel je competenties waarmee je je EBM-vaardigheden kunt opfrissen op het gebied van systematische review, interventie onderzoek en diagnostisch onderzoek. Aan de hand van wetenschappelijke artikelen én praktijkcasus wordt onder andere ingegaan op:

  • Hoe lees je een wetenschappelijk artikel? Wat staat waar?
  • Wat betekenen de resultaten? 
  • Hoe interpreteer je de resultaten?
  • Hoe pas je de resultaten toe in je eigen dagelijkse praktijk?

De module bestaat uit drie e-learnings (± 3uur/e-learning) en drie online bijeenkomsten (1uur/bijeenkomst) met de volgende thema's:

  1. Systematisch review
  2. Interventie onderzoek
  3. Diagnostisch onderzoek

De e-learning doorloop je in eigen tijd en dient als voorbereiding op de online bijeenkomst. Deze voorbereiding is voorwaardelijk voor het aansluiten bij de online bijeenkomst.

Na aanmelding voor de module, ontvang je een link naar de drie e-learnings. Deze e-learnings moeten volledig doorlopen zijn voordat er deelgenomen kan worden aan de online bijeenkomsten. Het doorlopen van één e-learning kost ongeveer 3 uur afhankelijk van je voorkennis.

De online bijeenkomsten vinden plaats via teams. Uiterlijk een week voor elke bijeenkomst ontvang je een teamslink op het mailadres waarmee je je hebt aangemeld.

Voor wie?

Ben je eerste- of tweedelijns verloskundige en start je met een masteropleiding? Wil je als verloskundige je EBM-vaardigheden opfrissen? Of denk je erover om een masteropleiding te gaan doen en wil je je oriënteren op EBM-vaardigheden? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen.

Wanneer?

  • Dinsdag  4 juni 2024   16.00-1700 uur    systematisch review
  • Dinsdag 11 juni 2024   16.00-1700 uur    interventie onderzoek
  • Dinsdag 18 juni 2024   16.00-1700 uur    diagnostisch onderzoek

Accreditatie

Accreditatie is toegekend voor 13,5 punt door de KNOV in categorie A. Accreditatiepunten worden uitgeschreven in pe-online na het doorlopen van de drie e-learnings én na het bijwonen van de drie online bijeenkomsten.