Academie Verloskunde Maastricht

Cursusaanbod

De bekwame opleider
Start datum: 26-03-2019
Plaats: Roermond
Zonder praktijkstage voor studenten, geen bekwame verloskundigen! Voor studenten is de praktijkstage de ultieme leeromgeving waarin zij de geleerde theorie in de praktijk kunnen brengen. Wat geeft u deze nieuwe generatie mee als stagebegeleider?
Praktijkassistentes: diagnostiek tijdens de zwangerschap
Start datum: 26-03-2019
Plaats: Nijmegen
Tijdens deze cursus leert u het hoe en wat van diagnostische testen, én krijgt u een stukje training om de basisprinicpes van communicatie onder de knie te krijgen. U wordt bewust van uw eigen communicatie en leert (nieuwe) communicatietechnieken.
Hands-on training echoscopie: doppleronderzoek
Start datum: 27-03-2019
Plaats: Uden
Bent u als echoscopiste op zoek naar een professionele hands-on training doppler-onderzoek?
Scholing vaardigheid Counseling Prenatale Screening
Start datum: 27-03-2019
Plaats: Nijmegen
Elke zorgverlener die cliënten counselt over prenatale screening op aangeboren afwijkingen dient éénmaal per twee jaar een bijscholing ‘vaardigheid counseling prenatale screening’ te volgen. De AVM biedt u deze bijscholing aan.
Gezamenlijke besluitvorming: van intentie naar uitvoering, blended learning
Start datum: 07-05-2019
Plaats: De Bilt
Wilt u - in lijn met de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg - gezamenlijke besluitvorming (GB; shared decision making) daadwerkelijk integreren in uw dagelijkse praktijk en zoekt u handvatten en inspiratie om een gelijkwaardig partnerschap met de...
Bijscholing tot versiekundige
Start datum: 10-05-2019
Plaats: Amsterdam
In samenwerking met de AVAG en JBT coaching & consultancy bieden we u de driedaagse bijscholing tot versiekundige aan.
Hechten van een episiotomie of ruptuur
Start datum: 21-05-2019
Plaats: Maastricht
Cliëntvriendelijke hechttechnieken ontwikkelen zich steeds verder. Wilt u uw kennis over het hechten van laesies aan het baringskanaal actualiseren? Wilt u uw hechttechniek updaten? Dan is dit uw kans.
Hands-on trainingen echoscopie: maatwerk bij u op locatie
Plaats: Op uw locatie
Bent u als (aankomend) echoscopiste op zoek naar professionele hand-on trainingen voor de zwangerschap? Dan is deze mogelijkheid wellicht een prachtige kans voor u!
Echoscopie: aanmelden praktijktentamen
U kunt zich aanmelden voor het praktijktentamen deel 1 en/of deel 2 van de opleiding Post hbo Echoscopie in de zwangerschap (PEZ)
Anticonceptie & spiraal plaatsen
Plaats: Op uw locatie
Zou u uw cliënten – naast piladvies – verder willen helpen op gebied van anticonceptie? Dan is deze training bij uitstek geschikt voor u. Met de training anticonceptie en spiraal plaatsen, heeft u straks voldoende basiskennis om uw cliënten...
Baringshoudingen tijdens de uitdrijving
Plaats: Op uw locatie
Uit onderzoek blijkt dat de rugligging als standaard baringshouding niet de beste baringshouding is. Toch bevalt 85% van de vrouwen liggend op bed. Tijdens deze cursus krijgt u praktische handvatten om diverse baringshoudingen te begeleiden.