Academie Verloskunde Maastricht

Cursusaanbod

3-daagse bijscholing tot versiekundige
In samenwerking met de AVAG en Marijke Hoiting van Andata coaching en training, bieden we u de driedaagse bijscholing tot versiekundige aan.
Baringshoudingen tijdens de uitdrijving
Uit onderzoek blijkt dat de rugligging als standaard baringshouding niet de beste baringshouding is. Toch bevalt 85% van de vrouwen liggend op bed. Tijdens deze cursus krijgt u praktische handvatten om diverse baringshoudingen te begeleiden.
Evidence based medicine voor 'dummies'
Tijdens een 3-daagse EBM training gaat u op eenvoudige en praktische wijze aan de slag: zoeken, lezen en beoordelen van wetenschappelijke artikelen. Zo wordt u een volwaardige gesprekspartner in discussies over de huidige ontwikkelingen in de...
Foetale bewaking voor verloskundigen
Tijdens de cursus foetale bewaking voor verloskundigen leert u hoe u het CTG antenataal en nataal kan inzetten, beoordelen en interpreteren. Uiteraard volgens geldende afspraken en in nauwe samenwerking met tweede- of derdelijns zorgverleners.
Gynaecologische echo opleiding 2016-2017
Start datum: 21-02-2017
Plaats: Maastricht
Een echoscopie bij een niet-zwangere vrouw is toch even anders. Of het nu gaat om de zorg na een miskraam of controle na plaatsing van een IUD. Emotioneel kan het zwaar zijn voor uw cliƫnt. Technisch is de aandacht gericht op de organen van de...
 
1 2 3 4