Academie Verloskunde Maastricht

Ook jouw StEM telt!

StEM (Stem en Ervaringen van Moeders) is een groot onderzoek onder (aanstaande) moeders in heel Nederland.

Het StEM C‚ÄčOVID-19 onderzoek

In de Nederlandse geboortezorg vinden we het belangrijk om goed te meten welke ervaringen moeders hebben met de zorg. Dit doen we omdat zorgverleners graag goede zorg willen leveren en hun zorg willen verbeteren. Maar om te kunnen verbeteren, moeten wij eerst weten wat moeders van de zorg vinden. Hiervoor is van januari 2019 tot februari 2020 data verzameld. Door het uitbreken van de COVID-19 pandemie, werd de dataverzameling stopgezet, omdat ervaringen voor de pandemie mogelijk anders zijn dan ervaringen tijdens de pandemie. Maar om te weten of dat ook echt zo is, willen we de ervaringen van de moeders tijdens de tweede lockdown, vergelijken met de ervaringen van voor de COVID-19 pandemie. Als zoveel mogelijk moeders onze vragenlijst invullen, krijgen wij een goed beeld van de ervaringen van de verloskundige zorg tijdens de tweede lockdown. 

Naar wie zijn wij op zoek?

We zijn op zoek naar vrouwen die vanaf 14 oktober 2020 tot nu bevallen zijn, dus tijdens de tweede lockdown periode in Nederland.

Wat houdt het in als ik besluit om deel te nemen?

Als je besluit om deel te nemen dan word je gevraagd om:

  • Een vragenlijst in te vullen nadat je bent bevallen
  • Het invullen duurt 30 minuten

Wat gebeurt er met de resultaten?

De resultaten zullen worden samengevat en gerapporteerd. De resultaten kunnen ook worden gepubliceerd in vaktijdschriften. De resultaten van de vragenlijst worden anoniem verwerkt. Dit betekent dat de antwoorden niet zijn terug te leiden naar jou als persoon.

Waar kan ik terecht voor verdere vragen of informatie?

In de informatie over deelname aan medisch wetenschappelijk onderzoek vind je uitgebreide informatie over dit onderzoek en de bescherming van jouw privacy en persoonsgegevens. Tevens kan je contact opnemen met Meike Akurgo-Beukema als je meer wilt weten over het onderzoek. Zij is bereikbaar via:
meike.beukema@av-m.nl of telefonisch via het secretariaat van het lectoraat Midwifery Science van de AVM op telefoonnummer: 043-388 54 11

Uitgebreide informatie over hoe wordt omgegaan met je persoonsgegevens, is te vinden via de link onder aan deze pagina.

Ben je pas bevallen?

Dan kun je deelnemen aan het StEM-onderzoek tijdens COVID-19 (Corona) lockdown. Meld je aan door rechts op deze pagina op de button 'Aanmelden moeders' te klikken. Na aanmelding krijg je toegang tot een digitale vragenlijst. Het invullen van deze vragenlijst duurt 30 minuten.

Op deze manier draag je bij aan de verbetering van de verloskundige zorg in Nederland!

Klik hier voor meer informatie over privacy en gebruik van persoonsgegevens

Ook jouw StEM is belangrijk voor jouw zorgverlener(s) en voor ons!