Academie Verloskunde Maastricht

Baringshoudingen tijdens de uitdrijving

Plaats
Op uw locatie
Kosten
Op offertebasis
Medisch deskundige
60%
Innovator
40%

Uit onderzoek blijkt dat de rugligging als standaard baringshouding niet de beste baringshouding is. Toch bevalt 85% van de vrouwen liggend op bed. Tijdens deze cursus krijgt u praktische handvatten om diverse baringshoudingen te begeleiden.

Leer betere baringshoudingen voor uw cliënten

Onderzoeker Ank de Jonge constateerde het al: Er zijn geen goede argumenten voor het handhaven van de rugligging als standaard baringshouding. Hoe is het dan mogelijk dat toch nog 85% van de vrouwen – zo blijkt uit de Deliver-studie – liggend bevalt op bed? Bij vrouwen in het ziekenhuis is dit zelfs 93%.

Tijdens deze training gaan we heel praktisch in op de verloskundige begeleiding van diverse baringshoudingen en vooral op hoe het gebruik van niet-liggende baringshoudingen de fysiologie van de baring kan vorderen. Vanzelfsprekend sluiten we aan bij de nieuwste KNOV-handreiking over dit onderwerp.

Doelstellingen

Na de cursus:

  • heeft u voldoende praktische handvatten ontvangen om de verschillende baringshoudingen te integreren in uw dagelijkse praktijk;
  • bent u op de hoogte van de meest recente cijfers en onderzoeksresultaten over de baringshoudingen die ontsluiting kunnen bevorderen en baringshoudingen tijdens de uitdrijving;
  • heeft u inzicht in het werkingsmechanisme van niet-liggende baringshoudingen en hoe deze de fysiologie van de baring kunnen vorderen.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor professionals in de geboortezorg zoals verloskundigen,  gynaecologen en arts-assistenten.