Academie Verloskunde Maastricht

Baringshoudingen tijdens de uitdrijving

Plaats
Op uw locatie
Kosten
Op offertebasis

Uit onderzoek blijkt dat de rugligging als standaard baringshouding niet de beste baringshouding is. Toch bevalt 85% van de vrouwen liggend op bed. Tijdens deze cursus krijgt u praktische handvatten om diverse baringshoudingen te begeleiden.

Leer betere baringshoudingen voor uw cliënten

Onderzoeker Ank de Jonge constateerde het al: Er zijn geen goede argumenten voor het handhaven van de rugligging als standaard baringshouding. Hoe is het dan mogelijk dat toch nog 85% van de vrouwen – zo blijkt uit de Deliver-studie – liggend bevalt op bed? Bij vrouwen in het ziekenhuis is dit zelfs 93%.

Tijdens deze training gaan we heel praktisch in op de verloskundige begeleiding van diverse baringshoudingen en vooral op hoe het gebruik van niet-liggende baringshoudingen de fysiologie van de baring kan vorderen. Vanzelfsprekend sluiten we aan bij de nieuwste KNOV-handreiking over dit onderwerp.

Doelstellingen

Na de cursus:

  • heeft u voldoende praktische handvatten ontvangen om de verschillende baringshoudingen te integreren in uw dagelijkse praktijk;
  • bent u op de hoogte van de meest recente cijfers en onderzoeksresultaten over de baringshoudingen die ontsluiting kunnen bevorderen en baringshoudingen tijdens de uitdrijving;
  • heeft u inzicht in het werkingsmechanisme van niet-liggende baringshoudingen en hoe deze de fysiologie van de baring kunnen vorderen.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor professionals in de geboortezorg zoals verloskundigen,  gynaecologen en arts-assistenten.