Academie Verloskunde Maastricht

Elearning Anticonceptie 'advies op maat'

Kosten
€ 99
Accreditatie informatie
3 punten
Medisch deskundige
70%
Coach/ counselor
30%

IN VERBAND MET ZOMERVAKANTIE KUNNEN WIJ TUSSEN 11 JULI EN 19 AUGUSTUS 2024 DE LINK NAAR DEZE E-LEARNING NIET VERSTUREN. MOCHT JE TOCH GEBRUIK WILLEN MAKEN VAN DE E-LEARNING DAN KUN JE NU AANMELDEN, MAAR VERWACHT PAS VANAF 20 AUGUSTUS 2024 EEN MAIL VAN EASYGENERATOR MET DAARIN VERDERE INSTRUCTIES. DE ANDERE OPTIE IS NA 20 AUGUSTUS 2024 AAN TE MELDEN VOOR DEZE E-LEARNING.

In deze eLearning met als thema Anticonceptie ‘advies op maat’ frissen we de kennis over de hormonale cyclus op en nemen we de werking van orale anticonceptie onder de loep. Deze opzet stelt u in staat om een beredeneerd anticonceptie-advies te geven aan uw cliënten. Het hoofddoel van deze eLearning is competenter worden in het op-maat adviseren van anticonceptie.

De e-learning leidt je aan de hand  van authentieke casuïstiek door de achtergronden van de hormonale cyclus en werking van anticonceptie. Er wordt gebruik gemaakt  van geschreven tekst, instructievideo’s en leer- verwerkingsvragen om de verworven kennis actief te verwerken. Er is gebruik gemaakt van de meest actuele literatuur. De e-learning duurt ongeveer 3 uur, verdeeld over 2 modules van ongeveer 75 minuten en een zelftest. De module kan tussentijds worden gestopt en op hetzelfde punt weer worden hervat. 

Doelstellingen: 

  • De cursist heeft inzicht in fysiologie van de menstruele cyclus en van de hormonale veranderingen tijdens (hormonaal) anticonceptie gebruik. 
  • De cursist heeft kennis van veelvoorkomende hormonale anticonceptiva in Nederland en kan beredeneren welke anticonceptie in verschillende situaties aan te bevelen of te ontraden. 
  • De cursist kan de opgedane theoretisch kennis rondom de menstruele cyclus en de hormonale anticonceptie toepassen om een cliënt op-maat te informeren aangaande  hormonale anticonceptie. 

Voor wie is deze e-learning bedoeld

Verloskundigen die zich verder willen verdiepen in de hormonale cyclus en de werking van (orale) anticonceptie willen opfrissen met als doel advies-op-maat aan hun cliënten te kunnen geven.

Belangrijke informatie:

Wanneer je je inschrijft voor deze e-learning hebben we ongeveer 3 werkdagen nodig om je de inloggegevens voor de e-learning toe te sturen. Wanneer je de e-learning hebt afgerond heb je recht op accreditatiepunten. Deze zullen we maandelijks registreren in PE-online.

De kosten zijn inclusief 9% BTW.