Academie Verloskunde Maastricht

MIO Young Professionals voor alumni 2024 Academie Verloskunde Maastricht

Start datum
14-11-2024
Tijd
13:00 - 15:30
Kosten
€ 0
Coach/ counselor
40%
Beroepsbeoefenaar
30%
Innovator
30%

Ben je recent (afgelopen 12 maanden) afgestudeerd als verloskundige aan de Academie Verloskunde Maastricht? Vind je het leuk om je ervaringen te delen met andere young professionals en ook te leren van de ervaringen van anderen? Doe dan een intervisie met ons!

Pas afgestudeerde verloskundigen ervaren hun eerste jaren als young professional als zeer veeleisend. Verloskundigen werken veel uren, soms ver van huis en vaak voor meerdere praktijken tegelijkertijd. Daarbij moeten je je als net afgestudeerd verloskundige vaak continue aanpassen aan de wisselende regels en afspraken op verschillende werkplekken. Dit wordt ook beschreven door Kool et al (2019).

Naast deze werkbelasting heb je als verloskundige ook een baan met veel verantwoordelijkheid.
Waar in andere landen een support system bestaat voor nieuw afgestudeerde verloskundigen, ontbreekt dit vooralsnog in Nederland.

De Academie Verloskunde Maastricht wil recent afgestudeerde verloskundigen een helpende hand bieden door een begeleide intervisiegroep op te starten. In deze groep voor young professionals krijg je de gelegenheid om je gelijken ontmoeten. Tijdens deze bijeenkomsten worden allerhande vraagstukken van jullie, op een coachende manier met elkaar besproken. Het doel van elke bijeenkomst is om elkaar te empoweren, waardoor je als verloskundige weerbaar wordt en stevig kunt ankeren in het verloskundig beroep. Weerbaarheid en stevigheid geven kracht en vertrouwen, waarmee de dreiging van overbelasting en burn-out op lange termijn, voorkomen kan worden.

Wij bieden je de kans om in een groep pas afgestudeerden van de AVM je eerste ervaringen in het werkveld als verloskundige te delen! Dus meld je aan en doe mee!

(Bron: Kool L, Feijen-de Jong EI, Schellevis FG, Jaarsma DADC. Perceived job demands and resources of newly qualified midwives working in primary care settings in The Netherlands. Midwifery. 2019 Feb;69:52-58. doi: 10.1016/j.midw.2018.10.012. Epub 2018 Oct 26. PMID: 30396160.)

Doelstellingen

Je bent je bewust van je eigen onderliggende motivaties voor je manier van werken als verloskundige in de breedste zin van het woord.

Je ontwikkelt nieuwe inzichten die je zelf doen opbloeien in je professionele ontwikkeling.

Je ontwikkelt praktische vaardigheden om de nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk.

Voor wie?

Verloskundigen die recent (afgelopen 12 maanden) zijn afgestudeerd aan de Academie Verloskunde Maastricht.

Planning en organisatie

De intervisiebijeenkomst vindt online plaats en zal 2,5 uur duren. Je brengt een eigen ervaring in tijdens de bijeenkomst. Je ontvangt een week voor de bijeenkomst een teamslink per mail. 

Datum

14 november 2024 

Kosten

Als lid van het alumni netwerk van de AVM wordt deze bijeenkomst kosteloos aangeboden.

Accreditatie

Er worden 3,5 punten accreditatie punten aangevraagd voor het kwaliteitsregister van de KNOV.