Anticonceptie & spiraal plaatsen

Start datum
05-07-2022
Tijd
12:00 - 16:00
Plaats
Academie Verloskunde Maastricht
Kosten
€ 245
Accreditatie informatie
4.0
Medisch deskundige
40%
Coach/ counselor
30%
Innovator
30%

Zou je jouw cliënten – naast piladvies – verder willen helpen op gebied van anticonceptie? Dan is deze training bij uitstek geschikt. Met de training anticonceptie en spiraal plaatsen, heb je straks voldoende basiskennis om jouw cliënten te laten profiteren van het extra stukje service dat je biedt.

Als verloskundige ben je (vanaf 1 september 2014) bevoegd om orale anticonceptie voor te schrijven en intra-uteriene anticonceptie (spiraal) te plaatsen. Met deze training bouw je voort op de kennis die je hebt opgedaan met de e-learning 'Anticonceptie' van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).

Je oefent het plaatsen van een spiraal

Tijdens de training krijg je niet alleen inhoudelijke kennis over het plaatsen van een spiraal, maar leer je ook hoe deze zorg optimaal te organiseren. Uiteraard is er veel aandacht voor de praktijk. Gedurende deze training ga je in kleine groepen aan de slag. Je oefent het plaatsen van een spiraal, het plaatsen van een implantatiestaafje en je leert anticonceptieadvies te geven in complexe situaties aan de hand van casuïstiek, en je krijgt mee hoe je een anticonceptiespreekuur kan invoeren in je praktijk.

Doelstellingen

Na de training:

  • kun je in vitro een spiraal te plaatsen conform de actuele vaardigheidsstandaard;
  • kun je een inplantatiestaafje plaatsen conform de actuele vaardigheidsstandaard;
  • ben je in staat om anticonceptie advies te geven aan een diverse doelgroep;
  • kun je een prospectieve risico analyse maken, in het geval je niet elektronisch voorschrijft;
  • beschik je over handvatten om het anticonceptie spreekuur bij jou in de praktijk te implementeren.

Voor wie?

De training is bedoeld voor verloskundigen die bij voorkeur de e-learning anticonceptie of een andere gedegen theoretische voorbereiding hebben genoten. Ter voorbereiding ontvang je van ons de vaardigheidsstandaard voor het plaatsen van een spiraal.