Academie Verloskunde Maastricht

Praktijkassistentes: obstetrische voorgeschiedenis nataal - kennis over baringscomplicaties

Start datum
14-12-2021
Tijd
09:30 - 17:00
Plaats
In de Oude Werkplaats Nijmegen
Kosten
€ 225 - € 210 (Kortingstarief)

Hoe verloopt een fysiologische bevalling? Wat is er aan de hand bij verschillende baringscomplicaties? En wat kan dat betekenen voor een eventuele volgende zwangerschap? Als praktijkassistente bent u nauw betrokken bij de zwangere en haar ervaringen met een vorige bevalling en haar verwachtingen ten aanzien van de aanstaande bevalling. Deze cursusdag geeft u alle theorie en achtergrondkennis om een obstetrische anamnese te kunnen lezen en de zwangeren in uw praktijk te begeleiden en vragen te kunnen beantwoorden.

Tijdens de cursus zult u dieper ingaan op het verloop van een bevalling. U leert wat er allemaal gebeurt bij een fysiologische bevalling en wat er gebeurt als het niet (helemaal) verloopt zoals het zou moeten. U leert de vele gebruikte afkortingen. U gaat interactief aan het werk met allerlei onderwerpen die met de bevalling te maken hebben: van spildraai tot vaginaal toucher, van niet vorderende ontsluiting tot schouderdystocie. Tevens krijgt u inzicht in een aantal praktische zaken rondom de bevalling waardoor u hierover gerichter informatie kunt verschaffen.

Doelstellingen

Na de cursus:

  • bent u op de hoogte van het fysiologische verloop van een bevalling
  • hebt u kennis van de notaties bij obstetrische anamnese en afkortingen nataal
  • hebt u kennis gemaakt met vele baringscomplicaties
  • bent u op de hoogte van de praktische zaken rondom een bevalling.

Voor wie?

De cursusdag is geschikt voor alle praktijkassistentes verloskunde, die naast hét visitekaartje van hun praktijk, nog meer willen betekenen voor de cliënten.