Academie Verloskunde Maastricht

Praktijkassistentes: klacht of kwaal

Start datum
08-02-2022
Tijd
09:30 - 17:00
Plaats
Cursus- en vergadercentrum Domstad
Kosten
€ 225 - € 210 (Kortingstarief)

Elke praktijkassistente heeft weleens een zwangere aan de telefoon of balie met de vraag wat ze toch zou kunnen doen tegen de misselijkheid, maagzuur, obstipatie, kramp enzovoorts. Tijdens deze scholingsdag komen de achtergrond, tips en adviezen over de meest voorkomende zwangerschapskwalen uitgebreid aan bod.

Hoe krijgt u de klacht helder?

Om de cliënt goed te kunnen adviseren is het heel belangrijk om op een juiste manier de klacht helder te krijgen. Gaat het hier nu echt om een onschuldige zwangerschapskwaal of zou er meer aan de hand kunnen zijn? Tijdens deze cursus krijgt u inzicht in de theoretische achtergrond van klachten en kwaaltjes in de zwangerschap. Aan de hand van een theoretisch model oefent u zich in klachtuitdieping.

Toekomstige lastige opvoedsituaties?

Van klachten en kwaaltjes naar de opvoeding van de kleine spruit. Als een van de onderwerpen van deze dag staan we stil bij de taak die de verloskundige heeft bij vroegsignalering en preventie van (toekomstige) lastige opvoedsituaties. Kunt u de verloskundige hierbij ondersteunen en zo ja: Hoe?

Doelstellingen

Na de cursus:

  • bent u op de hoogte van de achterliggende theorie van de meest voorkomende zwangerschapskwalen en daarbij horende tips en adviezen;
  • kunt u een adequaat triagegesprek voeren rondom zwangerschapskwalen;
  • kent u de principes van klachtuitdieping en kunt deze toepassen;
  • heeft u inzicht in de taak van de verloskundige met betrekking tot preventie en vroegsignalering van lastige opvoedsituaties en in uw mogelijkheden tot ondersteuning daarbij;
  • ontvangt u een bewijs van deelname.

Voor wie?

Voor alle praktijkassistentes verloskunde die zich graag willen verdiepen in de achtergrond, tips en adviezen over de meest voorkomende zwangerschapsklachten en -kwalen.