Academie Verloskunde Maastricht

Anticonceptie & spiraal plaatsen

Start datum
12-05-2020
Tijd
12:00 - 16:00
Plaats
Eindhoven
Kosten
€ 245 - € 225 (Kortingstarief)
Accreditatie informatie
4.0
Medisch deskundige
40%
Coach/ counselor
30%
Innovator
30%

Zou u uw cliënten – naast piladvies – verder willen helpen op gebied van anticonceptie? Dan is deze training bij uitstek geschikt voor u. Met de training anticonceptie en spiraal plaatsen, heeft u straks voldoende basiskennis om uw cliënten te laten profiteren van het extra stukje service dat u biedt.

Als verloskundige bent u (vanaf 1 september 2014) bevoegd om orale anticonceptie voor te schrijven en intra-uteriene anticonceptie (spiraal) te plaatsen. Met deze training bouwt u voort op de kennis die u heeft opgedaan met de e-learning 'Anticonceptie' van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).

U oefent het plaatsen van een spiraal

Tijdens de training krijgt u niet alleen inhoudelijke kennis over het plaatsen van een spiraal, maar leert u ook hoe deze zorg optimaal te organiseren. Uiteraard is er veel aandacht voor de praktijk. Gedurende deze training gaat u in kleine groepen aan de slag. U oefent het plaatsen van een spiraal, leert anticonceptieadvies geven in complexe situaties aan de hand van casuïstiek, en krijgt u mee hoe u een anticonceptiespreekuur kunt invoeren in uw praktijk.

Doelstellingen

Na de training:

  • kunt u in vitro een spiraal te plaatsen conform de actuele vaardigheidsstandaard;
  • bent u in staat om anticonceptie advies te geven aan een diverse doelgroep;
  • kunt u een prospectieve risico analyse maken, in het geval u niet elektronisch voorschrijft;
  • beschikt u over handvatten om het anticonceptie spreekuur bij u in de praktijk te implementeren.

Voor wie?

De training is bedoeld voor verloskundigen die bij voorkeur de e-learning anticonceptie of een andere gedegen theoretische voorbereiding hebben genoten. Ter voorbereiding ontvangt u van ons de vaardigheidsstandaard voor het plaatsen van een spiraal.  

In tegenstelling tot eerdere trainingen garanderen we dat deze scholing doorgaat zodat u uw traject naar de KNOV-bekwaamheidslijst kunt afmaken. Mochten er in Eindhoven te weinig ingeschreven cursisten zijn dan verplaatsen we de training naar Maastricht waar we ook een kleine groep kunnen bedienen. In dat geval nemen we contact met u op en kunt u uw keus maken (meedoen in Maastricht of annuleren) zonder verdere verplichtingen.