Academie Verloskunde Maastricht

Praktijkassistentes: diagnostiek tijdens de zwangerschap

Tijd
09:30 - 17:00
Plaats
Op uw locatie
Kosten
Op offertebasis

Tijdens deze cursus leert u het hoe en wat van diagnostische testen, én krijgt u een stukje training om de basisprinicpes van communicatie onder de knie te krijgen. U wordt bewust van uw eigen communicatie en leert (nieuwe) communicatietechnieken.

Diagnostiek tijdens de zwangerschap

Een zwangere ondergaat in Nederland regelmatig onderzoek, waarbij tal van diagnostische testen om de hoek komen kijken. Zo vindt er aan het begin van de zwangerschap een uitgebreid bloedonderzoek plaats: Wat wordt er eigenlijk allemaal getest en waarom? Wat betekent het bijvoorbeeld als iemand Rhesus C of D negatief is? Welke onderwerpen komen aan bod tijdens een counselinggesprek over prenatale screening? Met deze cursus krijgt u niet alleen een tipje van de sluier, maar leert u van de hoed en de rand: het hoe en wat, wanneer en waarom van deze onderzoeken tijdens de zwangerschap komen uitgebreid aan bod.

Communicatietraining: respectvol communiceren

Communicatie is key voor uw werk. Daarom belichten we tijdens elke cursus voor praktijkassistenten ook een relevant communicatiethema. Deze cursus staat respectvol communiceren centraal. Cliënten worden steeds assertiever en mondiger. Hoe gaat u hiermee om? Door middel van tips en adviezen wordt u zich bewuster van uw eigen communicatiestijl en leert u nog beter te communiceren.

Doelstellingen

Na de cursus:

  • beschikt u  over de achtergrondkennis met betrekking tot diagnostiek in de zwangerschap: van bloedonderzoek tot echo;
  • bent u  in staat om met de verloskundige af te stemmen wat uw rol is met betrekking tot de behandelde onderwerpen;
  • bent u  in staat om een cliënt op een respectvolle manier te woord te staan;
  • ontvangt u een bewijs van deelname.

Voor wie?

Voor alle praktijkassistentes die meer willen weten over diagnostiek in de zwangerschap.