Academie Verloskunde Maastricht

Praktijkassistentes: obstetrische voorgeschiedenis nataal - kennis over baringscomplicaties

Tijd
09:30 - 17:00
Plaats
Op uw locatie
Kosten
Op offertebasis

Hoe verloopt een fysiologische bevalling? Wat is er aan de hand bij verschillende baringscomplicaties? Als praktijkassistente bent u nauw betrokken bij de zwangere en haar ervaringen met een vorige bevalling en haar verwachtingen ten aanzien van de aanstaande bevalling. Om nog beter te kunnen inspelen op de leefwereld van de zwangere, is deze cursusdag ideaal.

Tijdens  de cursus zult u dieper ingaan op het verloop van een bevalling. U leert wat er allemaal gebeurt bij een fysiologische bevalling en wat er gebeurt als het niet helemaal verloopt zoals het zou moeten. U gaat interactief aan het werk met allerlei onderwerpen die met de bevalling te maken hebben: van spildraai tot vaginaal toucher, van niet vorderende ontsluiting tot schouderdystocie. Tevens krijgt u inzicht in een aantal praktische zaken rondom de bevalling waardoor u hierover gerichter informatie kunt verschaffen.

Leer actief luisteren naar de cliënt

Tijdens elke assistentescholing behandelen we minstens één communicatie-onderwerp. In deze cursus staat bijvoorbeeld actief luisteren centraal. We zijn vaak heel actief aan het vertellen en vragen, maar het goed luisteren naar wat een cliënt vertelt, is minstens zo belangrijk om de juiste diagnose te kunnen stellen. U krijgt tips en adviezen om in te kunnen zetten in de dagelijkse praktijk.

Doelstellingen

Na de cursus:

  • bent u op de hoogte van het fysiologische verloop van een bevalling;
  • hebt u kennis gemaakt met een aantal baringscomplicaties;
  • bent u op de hoogte van de praktische zaken rondom een bevalling kent u een aantal basisprincipes van actief luisteren en kunt u die toepassen in uw dagelijkse praktijk.

Voor wie?

De cursusdag is geschikt voor alle praktijkassistentes verloskunde, die naast hét visitekaartje van hun praktijk, nog meer willen betekenen voor de cliënten.