Praktijkassistentes: zwangerschapscomplicaties

Tijd
09:30 - 17:00
Plaats
Op uw locatie
Kosten
Op offertebasis

Als praktijkassistente is het zinvol om inzicht te hebben in de meest voorkomende zwangerschapscomplicaties. Daarom leert u hier in deze cursus meer over. Met deze kennis kunt u de zwangere adequater en empathischer te woord staan en het werk van de verloskundige beter begrijpen.

Tijdens deze cursus krijgt u op een interactieve manier achtergrondinformatie aangereikt over een aantal zwangerschapscomplicaties. In het verlengde hiervan zult u meer leren over 'meten' in het algemeen en het meten van de bloeddruk in het bijzonder.

Communicatietraining: Schriftelijke verslaglegging

Schriftelijke communicatie is essentieel in de zorg voor cliënten en in de onderlinge samenwerking. Daarom gaat u tijdens deze cursus ook oefenen met een aantal basisprincipes waaraan schriftelijke verslaglegging moet voldoen.

Doelstellingen

Na de cursus:

  • bent u op de hoogte van de achterliggende theorie van de meest voorkomende zwangerschapscomplicaties;
  • kent u een aantal aandachtspunten die bij meten van belang zijn en weet u hoe een bloedrukmeting uitgevoerd wordt;
  • kent u een aantal basisprincipes van schriftelijk communiceren en verslaglegging en kunt u die toepassen in uw dagelijkse werk;
  • ontvangt u een bewijs van deelname.

Voor wie?

Voor praktijkassistentes die graag meer willen weten over zwangerschapscomplicaties en willen leren hoe de bloeddruk te meten van een zwangere.