Academie Verloskunde Maastricht

Basistraining Perined Insight

Tijd
13:00 - 17:30
Duur
1 dagdeel
Plaats
Op uw locatie
Kosten
Op offertebasis
Accreditatie
6 punten

Iedere dag levert u praktijkgegevens aan bij Perined. Deze gegevens worden opgeslagen in het programma Perined Insight dat de mogelijkheid biedt de eigen praktijkcijfers te spiegelen aan het landelijke of regionale beeld. Ervaar ook hoe u kunt profiteren van het opgedane inzicht in uw praktijk aan de hand van deze cijfers.

Volg de training en leer op een laagdrempelige manier met Perined Insight te werken. Meten is weten. Het terugvinden van uw eigen gegevens en deze analyseren kan een uitdaging zijn. Hoe kunt u het beste op basis van deze cijfers kritisch naar uw eigen handelen kijken? Dat leert u tijdens deze basistraining Perined Insight.

Ontwikkeld en getest door verloskundigen                         

De training is door de Academie Verloskunde Maastricht (AVM)  in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) speciaal ontwikkeld voor en getest door verloskundigen. De testgroep was zeer enthousiast over de inhoud en kwaliteit van de training.

Leer direct gegevens uit uw eigen praktijk analyseren

In een kleine groep introduceren we u stap voor stap het programma Perined Insight. Vervolgens past u de geleerde theorie toe in Perined Insight met gegevens uit uw eigen praktijk. Voor aanvang van de cursus ontvangt u een aantal digitale filmpjes met theoretische achtergrond en instructie om enkele eenvoudige eerste stappen te zetten, zodat we tijdens de cursus zo snel mogelijk de kennis kunnen toepassen. De geschatte voorbereidingstijd is twee uur.

Doelstellingen

Na deze training:

  • heeft u inzicht in relevantie van het reflecteren op haar cijfers;
  • heeft u individueel kunnen oefenen met het Perined Insight;
  • heeft u inzicht in wat Perined Insight wel of niet kan laten zien, ofwel waarvoor Perined Insight wel en niet kan gebruikt worden;
  • kunt u standaard rapportages uit Perined Insight halen met betrekking tot de eigen praktijk en kring en deze lezen en interpreteren;
  • kunt u aan de hand van Perined Insight niet-complexe vragen beantwoorden;
  • verkrijgt u inzicht in hoe cijfers te interpreteren;
  • heeft u kennis gemaakt met Perined jaarboeken.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor eerstelijns en klinisch verloskundigen die nauwelijks of geen ervaring hebben met het werken met Perined Insight. Voor de eenduidigheid van de cursus wordt gewerkt met de handleiding van Perined Insight eerste lijn; de systematiek is echter dezelfde als Perined Insight tweede lijn en dus ook geschikt voor klinisch verloskundigen. In de cursus zult u werken met eigen vragen. Klinisch verloskundigen kunnen dan antwoord op hun eigen vragen met betrekking tot Perined tweede lijn krijgen.

Belangrijk!

  • Voor de training moet u een eigen laptop en uw inlogcode voor Perined Insight meenemen.
  • U kunt de training op offerte basis in uw eigen omgeving organiseren. De locatie dient te voldoen aan specifieke eisen wat betreft de digitale omgeving en zal in overleg met u gekozen worden.