Academie Verloskunde Maastricht

Kinderwensspreekuur: preconceptiezorg ook in uw praktijk?

Tijd
09:30 - 17:15
Plaats
Op uw locatie
Kosten
Op offertebasis
Medisch deskundige
40%
Gezondheidsbevorderaar
40%
Organisator
20%

​Een gezond begin van de zwangerschap komt steeds meer op de voorgrond te staan en vraagt een proactieve benadering van de zorg rondom zwangerschap en geboorte: de preconceptiezorg. Nu zorgverzekeraars dit ook vergoeden, ligt er voor u een uitgelezen kans om ook uw clienten deze service te bieden. De cursus biedt u kernachtig alle kennis om met een kinderwensspreekuur te starten.

De cursus gaat in op de theoretische achtergrond van preconceptiezorg en risicoselectie (PIL) en waarom preconceptiezorg belangrijk is. Naast deze theoretische bagage, krijgt u praktische handvaten over de inhoud van het kinderwensspreekuur en hoe de organisatie  aan te pakken.Een college over fertiliteit en sexualiteit bereidt u voor op vragen van de toekomstige ouders over dit onderwerp. 

We kunnen de cursus bij u op locatie verzorgen maar hebben ook een online-versie ontwikkeld (zie programma).  Nadat u de cursus succesvol hebt afgerond, ontvangt u een bewijs van deelname 'Preconceptiezorg'.

Doelstellingen

Na de cursus:

  • is uw theoretische achtergrondkennis over preconceptiezorg en risicoselectie geactualiseerd.
  • bent u in staat om een preconceptioneel consult uit te voeren bij een vrouw met zwangerschapswens;
  • hebt u inzicht in de manier waarop preconceptiezorg in samenwerking met andere zorgverleners georganiseerd en geïmplementeerd kan worden.

Voor wie?

Voor verloskundigen die een kinderwensspreekuur willen invoeren in hun praktijk. 

Studiebelasting:

10 uur (contactonderwijs en voorbereiding, afhankelijk van voorkennis en/of ervaring).