Academie Verloskunde Maastricht

Kinderwensspreekuur: verloskundigen geven preconceptiezorg

Tijd
09:30 - 17:15
Duur
1 dag en 1 online bijeenkomst
Kosten
€ 470 - € 450 (Kortingstarief)

​Een gezond begin van de zwangerschap vraagt van verloskundigen een meer proactieve benadering van de zorg rondom zwangerschap en geboorte: de preconceptiezorg. Nu zorgverzekeraars dit ook vergoeden, ligt er voor u een uitgelezen kans om ook uw clienten deze service te bieden. De cursus biedt u kernachtig alle kennis om met een kinderwensspreekuur te starten.

LET OP:  dit betreft een cursus met open inschrijving. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u vrijblijvend aanmelden. Pas bij voldoende belangstelling wordt de cursus daadwerkelijk georganiseerd. De definitieve datum en plaats worden dan bekend gemaakt. Indien u aangemeld bent, krijgt u hierover persoonlijk bericht van ons.

De cursusinhoud is gebaseerd op grond van de standaard Preconceptiezorg van het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG). De cursus wordt verder onderschreven door de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) en wordt binnenkort geactualiseerd met de inhoud van de zorgstandaard preconceptiezorg). De cursus is een combinatie van contactonderwijs, afstandsleren en een afsluitende opdracht. Nadat u de cursus succesvol hebt afgerond, ontvangt u een certificaat 'Preconceptiezorg'.

Doelstellingen

Na de cursus:

  • bent u in staat om een preconceptioneel consult uit te voeren bij een vrouw met zwangerschapswens;
  • hebt u inzicht in de manier waarop preconceptiezorg in samenwerking met andere zorgverleners georganiseerd en geïmplementeerd kan worden.

Voor wie?

Voor verloskundigen die een kinderwensspreekuur willen invoeren in hun praktijk. 

Studiebelasting:

± 24 uur (inclusief voorbereiding en opdracht, afhankelijk van voorkennis en/of ervaring).