Academie Verloskunde Maastricht

Plaatsing

Ik heb op 15 april wel mijn rangnummer, maar nog geen plaats aangeboden gekregen. Wat zijn mijn kansen om nog een plaats te krijgen?

Heb je op 15 april een rangnummer dat hoger is dan de het aantal beschikbare plaatsen op de opleiding, dan hangt jouw kans op een plaats af van het aantal kandidaten met een lager nummer dat zich weer terugtrekt of zakt voor hun eindexamen.

Als je bijvoorbeeld rangnummer 62 hebt, dan is de kans vrij groot dat je alsnog redelijk snel een plaats krijgt aangeboden. Heb je nummer 84, dan is die kans kleiner, maar kun je tot en met 25 september afwachten of er nog plaats voor vrijkomt.

TIP: Zorg dat je een plan B achter de hand hebt als er geen plaats voor jou beschikbaar komt. Denk, naast je numerus-fixus-aanmelding, na over een andere studie waar je interesse ligt en meld je hiervoor tijdig aan. De aanmelddeadline voor de opleidingen zonder numerus fixus is 1 mei.

Ik heb mijn eindexamen gehaald met een 8 of hoger. Krijg ik dan voorrang?

Ondanks dit gemiddelde cijfer krijg je geen voorrang, omdat tijdens de selectie geselecteerd wordt op andere eisen dan alleen de cognitieve vaardigheden.