Open Dagen

Heb je belangstelling voor de opleiding Verloskunde? Bezoek dan onze Open Dag!

Twee keer per jaar organiseren wij een Open Dag. De eerstvolgende is op zaterdag 5 februari 2022. Op deze dag kun je kennismaken met onze opleiding, docenten en studenten (of zoals wij ze noemen: vio's - verloskundigen in opleiding). Bekijk het programma hieronder voor meer informatie. 

Let op! Voorlasnog gaan we uit van een open dag op locatie in Maastricht. Naar aanleiding van de nog te komen personferenties en eventuele covid-maatregelen kan het zijn dat we beslissen de open dag toch online plaats te laten vinden. Houd voor deze ontwikkelingen onze website en social media in de gaten. 

Programma

Het programma geeft je een eerste kennismaking met de opleiding Verloskunde. Naast algemene informatie over de opleiding en voorlichting over het verloskundig beroep is er ruimte om zelf verloskundige vaardigheden te oefenen. Ook kun je vragen stellen aan docenten en studenten en staat er natuurlijk een kopje koffie of thee klaar met wat lekkers. 

We hanteren deze dag 3 startmomenten waarvoor je je kunt aanmelden: 10.00 uur, 11.00 uur en 12.00 uur. Elk startmoment begint met een presentatie over de opleiding. Het is dus belangrijk dat je op tijd aanwezig bent. Hierna is er een vrij programma waar je onder andere de volgende onderdelen tegenkomt:

  • Presentatie over het beroep van verloskundige;
  • Presentatie over de selectieprocedure;
  • Deelname aan vaardigheidslessen (ga zelf aan de slag!);
  • Ontmoet studievereniging Hera;
  • Stel al je vragen aan onze decaan, docenten en vio's.

Praktische informatie

Onze academie bevindt zich bij de Universiteit Maastricht (Universiteitssingel 60). Voor de open dag kun je vrij parkeren op de parkeerplaats gelegen voor de academie. Bij de ingang zal jouw entreeticket worden gescand (ontvang je per mail). Tijdens de open dag zal er gezorgd worden voor koffie en thee en een klein hapje. Voor het eventueel nuttigen van een (uitgebreide) lunch kan gebruik worden gemaakt van het restaurant van de Universiteit (Mensa, Universiteitssingel 40, o.v.v. openingstijden tijdens corona-maatregelen). 

Aanmelden

Kom je ook langs op 5 februari? Top! Aanmelden is verplicht en doe je via de link op de button op deze pagina of hier. In verband met de huidige corona-maatregelen is het toegestaan om 1 begeleider mee te nemen (je mag dus in totaal met 2 personen komen).